top of page

Ontwerp Kinderkamer Schiedam

Een vrolijke, kleurrijke kinderkamer voor een kleuter.


Kleurrijke kinderkamer met behang van arte en terracotta kleuren, verf van Farrow & Ball in de kleur Elephant's breath

Deze vrolijke en kleurrijke kinderkamer heb ik mogen ontwerpen voor een gezinswoning in Schiedam. De design keuzes zijn gebaseerd op het feit dat de kamer over een aantal jaar, wanneer het kind ouder is, ook nog steeds eigentijds is en niet te kinderlijk aanvoelt.


Arte Behang

Voor de lange wand achter het bed hebben we gekozen voor een bont en grafisch behang van Arte. Het laat zien dat het een slaapkamer is voor een jongen maar het is tegelijkertijd een print die nog velen jaren mee kan groeien met het kind.


Kleurgebruik

De basiskleur van deze slaapkamer is een mooie diepe nachtblauw. Om meer warmte aan het ontwerp toe te voegen hebben we gekozen voor de kleuren terracotta en oker geel. De wanden waar geen behang op zit hebben we geverfd in de kleur Elephant's Breath van Farrow & Ball. Doordat dit een warme maar neutrale kleur is, kunnen we met de accessoires en stoffen meer kleur toevoegen zonder dat het geheel overheersend wordt.Maatwerk

Omdat het een grote vierkante kamer is, voelde we de behoefte om meer intimiteit te creëren door middel van een maatwerk bed. Verschillende functies hebben we hieraan toegevoegd zoals lades onder het bed, een kledingkast aan de rechterkant en een lager gedeelte aan het hoofdeinde wat kan dienen als nachtkastje maar ook als boekenkast. De achterkant van de kast hebben we wederom opgevuld met boekenplanken zodat deze ruimte niet wordt verspild.


Comments


bottom of page