top of page

Kantine Datacool

Deze kleurrijke, speelse kantine heb ik samenwerking met Amber van Staalduinen mogen ontwerpen voor Datacool. Een ruimte waar je kunt lunchen, ontspannen en biertje kunt drinken na werk.De opdrachtgever wilde een kantine waar het personeel kon ontspannen en lunchen zonder dat ze zich druk hoefde te maken over de viezigheid van de werkkleding. Een plek waar op vrijdagmiddag gezellig ene biertje gedronken kon worden en die huiselijk aanvoelt in plaatst van kil en afstandelijk.


Kleurenpalet

De Forbo vloer in een lichtgrijze/groene kleur vorm een rustige basis waardoor we met de meubels en het maatwerk konden spelen qua kleur. De keuken en de gele tegels springen er in dit ontwerp gelijk uit. Een gedurfde kleurkeuze die ook gelijk voor veel warmte zorgen in het ontwerp. Omdat het een bedrijf is met (bijna) alleen maar mannen hebben we het ontwerp een stoer randje gegeven door het toe passen stalen en zwarte details.


Maatwerk

Naast de keuken is de maatwerk bank met ingebouwde plantenpotten de hoofdrolspeler in dit ontwerp. Het houten zitoppervlak voegt warmte toe aan het ontwerp en de ribbel afwerking zorgt voor structuur en gelaagdheid. De ingebouwde plantenpotten zorgen ervoor dat er een subtiele maar transparante afscheiding ontstaat tussen de eethoek en de keuken. Ook hierbij zijn voor materialen gekozen die gemakkelijk schoon te maken zijn.


Comments


bottom of page